County Health tjänstemän uppmana invånarna att “sluta vaping nu”

Los Angeles County Department of Public Health fortsätter att varna invånarna om användningen av vaping och e-cigarett enheter som potentiellt skadligt för korrekt lungfunktion och uppmanar invånarna att sluta VAPING nu.

Nationellt, det fortsätter att finnas rapporter om människor som dyker upp i akutavdelningar med liknande symtom som hosta, andningssvårigheter, feber, och kan ha kräkningar och diarré.

Lokalt och nationellt är orsaken till detta hot fortfarande okänd.

Los Angeles County fall:

  • Från och med den 17 oktober 2019, det finns två nya rapporterade fall föra den totala till 27 fall av allvarlig vaping-associerad lungskada och en död i samband med e-cigaretter i Los Angeles County.
  • Cirka två av tre fall rapporteras i länet är i individer ålder 25 och yngre. Både manliga och kvinnliga fall har rapporterats.
  • Alla utom ett fall rapporteras med både e-cigarett och cannabis-typ produkter, inte nödvändigtvis på samma gång. En rapporterade använder smaksatt vätskor endast (men ingen nikotin, THC eller CBD).

Olika enheter och produkter rapporterades i länet och förblir under utredning. Ingen specifik leverantör, produkt eller substans har identifierats positivt som orsaken till vaping-relaterade lungskador.

Men på söndagen, Los Angeles Times rapporterade att utredare är nollning i på en Kalifornien-baserade företag misstänks ha producerat Yolo! märke av cannabis olja vape patroner som har testat positivt för farliga kemikalier.

Folkhälso tjänstemän uppmanar fortfarande länet invånarna att sluta vaping och fortsätta att uppmana vårdgivare att vara på alerta för tecken på svår luftvägssjukdom bland patienter som nyligen använt vaping produkter inklusive e-cigaretter och rapportera fall via telefon till Los Angeles County Department of Public Health på 626-299-3504.

För mer information om farorna med vaping och för veckovisa fall uppdateringar, klicka här.

Navigation