robot kärlek: loppet för att skapa den ultimata AI sexrobots

“McMullen rör sig bakom [Harmony] och vänder en switch. Han tänder på henne. Långsamt hennes huvud hissar och hennes ögon öppna. Hennes kropp förblir orörlig: den innehåller inga rörliga delar. All tvåvägsinteraktion kommer från halsen upp. I Matts hand finns iPad som kör appen som styr Harmonys AI, Harmonys hjärnor.”

I sin nya bok Turned On: Science, SexRobots.se beskriver Kate Devlin, forskare inom human computer interaction (HCI) och AI vid King’s College London, sitt första möte med Harmony, prototypsexroboten som utvecklats vid Abyss Creations i San Marcos, Kalifornien av dess verkställande direktör Matt McMullen. Harmony har den livlösa silikonkroppen hos en sexdocka men hennes huvud är 100 procent robotoch är utrustad med en artificiellt intelligent hjärna av slag så att “hon” kan luta huvudet mot dig, blinka och hålla ett samtal (i en mjuk skotsk accent).

Harmony kommer att finnas att köpa som en fristående robothuvud ($ 8.000 – $ 10.000) eller så kan du också köpa kroppen ($ 6.000-plus), som är gjord av en köttliknande silikon, och har rostfritt stål leder som gör att dockorna som skall ställas. De som helt enkelt vill njuta av Harmony personlighet kan få app, som har AI-drivna chatbot i skepnad av en anpassningsbar 3D-avatar.
Suppleant

Som Avgrundsskapande blir redo att leverera sin första RealBotix kön robot, frågar jag Devlin vad köpare hoppas på: sexuell release, ett substitut för sällskap, eller något som de hoppas kan älska dem tillbaka?

– Jag tror att det finns typ av två typer av människor som är intresserade av sexrobotar, säger Devlin. ” Det finns de som definitivt vill ha sällskap, de är de människor som köper sexdockor eftersom de har denna dröm om ett sällskapligt liv. Det finns människor som får dessa sexdockor, klä upp dem, och även ge dem tillbaka berättelser och personligheter. De spelar på att ha ett liv med en sexdocka som representerar en riktig kvinna.”

Lära sig mer

Sedan har vi fetischisterna, tillägger hon. ” De vill ha sex med en docka. De är inte intresserade av att vara med en riktig kvinna och de gillar tanken på robotteknik och den programmerbara karaktären av det hela. Det säger mycket om tanken på att se på kvinnor som något som ska programmeras.”

Navigation