Så här läser du nyheterna för att hjälpa dig att tjäna mer pengar

Isabella Cota ger oss en trepunkts checklista för att konsumera finansiella nyheter för att fatta bättre beslut för att tjäna pengar snabbt hemifrån.

  1. “Bota din skräck” med nyfikenhet: du måste fråga dig själv frågor, men var inte panik. “Om det finns något som pandemin har gett oss alla, är det rädsla. Rädsla för att bli smittad, förlora ett jobb, säga adjö till en älskad, etc. “, säger Cota. “Vi måste närma oss informationen utan rädsla och inte låta oss bäras bort av alarmistiska nyheter.” Att veta mer: 3 ljudböcker för att förstå vad “falska nyheter” är

Med tanke på detta är det drastiskt att komma ihåg att rubrikerna inte rapporterar och du måste leta efter olika källor.

  1. Google är din vän: “media är som stora bibliotek av berättelser”, säger Isabella. “Innan du fattar något ekonomiskt beslut måste du fråga Google vad media säger om ett varumärke eller investeringsmöjlighet som de annonserar, vilken information banken kan fråga dig enligt lag, vilka rättigheter är dina före samlare etc.”
  2. Du behöver inte tro på allt: en av de mest olyckliga effekterna av pandemin har varit spridningen av falsk information som säljs som nyheter och är inte. “En studie säger att det redan finns 800 personer i världen som dör på grund av de falska nyheterna om coronaviruset.”

Så hur kan vi identifiera riktiga nyheter?

Isabella erbjuder detta “dragspel” för att snabbt identifiera trovärdig information:

När noterna eller länkarna kommer utan en riktig eller ansedd källa, öppna inte dem . Om informationen kommer från ett medium som du inte känner igen, läs inte det . Slutligen, om vad artikeln säger inte verkar sant eller rimligt, dela inte det .

“Media misslyckas, men de erbjuder också fascinerande historier. Dessa berättelser är viktiga och de lär oss något. Den information som konsumeras med lugn, nyfikenhet och ett öppet sinne, är det bästa verktyget för våra pengar”, avslutar Cota.

Navigation