Vad är en frilansare?

Vad är en frilansare och vad betyder frilansande för dig?

Och, faktiskt, vad betyder det för frilansande känns? Detta är något jag verkligen idissade på när du ställer in frilansande känns. När allt är en persons frilans är en annan entreprenör eller entreprenör.

När du är egenföretagare är det lätt att fokusera inåt på din egen bransch. Under många år, för mig, frilans innebar “journalist, författare, media person.” Det är bara i 2019 att jag har haft (något sent till festen, jag vet) glödlampa ögonblick som frilans betyder så många fler saker till så många människor. Och att verkligen inte alla gillar ordet frilans, som jag kommer till i ett ögonblick.

Uppgifter från byrån för nationell statistik (ONS) i maj 2019 visade att antalet egenföretagare i Storbritannien har stigit med 175 000 jämfört med samma period förra året. Detta inkluderar mer än 60 000 personer i högkompetent tekniskt arbete och en extra 50 000 i konstruktion. Så, inte bara författare då, Jenny!

När vi alla lämnar det vi känner är stressande, krävande jobb, går vi in i en ny värld av stress och efterfrågan. Att vara egenföretagare är befriande på så många sätt, men det är också mycket utmanande och att ordet “frilans” kan ge en hel del känns.

Så vad betyder det för dig? Och för den här webbplatsen? Frilans är ett roligt ord. När allt, den innehåller ordet gratis, och ibland kan det kännas som om du är något annat än som du jaga kunder, fakturor och provisioner. Och att folk tror att ditt arbete bör vara när du erbjuds en fruktansvärd avgift för din tid eller arbete. Men det finns en underbar del av friheten i det här livet, säkert.

Jag ville utforska detta med andra frilansare, så jag gjorde en ropa för “Vad betyder frilans för dig?”. Jag gjorde detta i maj 2019, men jag kommer sannolikt att uppdatera som vi går på, beroende på ny statistik och så vidare. Jag ska utforska det i bloggen del av webbplatsen och lämna detta som en definition för när frilans känner lanserades.

Skillnaderna mellan frilans, egenföretagare och entreprenör var fascinerande och hjälpte mig att tänka på hur man formar frilansande känns.

Ord som människor använde varierade från “frilans kreativ” och “regissör” till “entreprenör” och “egenföretagare”. Och för många, hur de beskrev sig själva berodde på kunden. Jag bestämde mig för att hålla namnet frilansande känns eftersom jag älskade det, men jag ville också se till att folk förstod att detta var för alla som inte är heltidsanställd Office-baserad anställning. Du behöver inte “frilans” i din egenföretagare jobbtitel att vara Välkommen här!

För denna webbplats, frilans är alla som arbetar för sig själva på något sätt. Du kanske har en full-blåst verksamhet, att starta, vara blogga eller upphandlande. Oavsett din frilans lutande, du är välkommen på frilans känner, och vänligen dela vad frilans betyder för dig också.

Navigation